Beste loopfiets kopen? Waar op letten?

Dankzij het gebruik van een loopfiets leren kinderen op hun evenwicht te houden. Dit maakt de overgang naar een gewone fiets veel eenvoudiger. Maar welke loopfiets is nu het beste? En waar moet je rekening mee houden bij de aankoop van een loopfietsje voor je kind?

Wat is een loopfiets?

Een loopfiets is een fiets zonder trappers. Het wordt gebruikt voor peuters hun evenwicht te leren houden. Eenmaal ze ermee weg zijn en vlot kunnen rijden, is de overstap naar een normale fiets met trappers snel gemaakt.

Welke loopfiets is de beste?

We raden je aan om te kiezen voor een loopfietsje die kan meegroeien met je kind. Beginnend met een loopfietsje op 3 wielen. Zo kan je kind de fiets leren kennen, zonder direct ook hun evenwicht te moeten houden.

Eenmaal je kind weet hoe ze vooruit moeten geraken en draaien met de fiets, dan kan je eens denken om er een tweewieler van te maken.

Kijk goed naar je zoon of dochter. Hij of zij zal aangeven of ze klaar zijn voor een nieuwe uitdaging. Zijn ze dat niet? Dan maak je er terug een driewieler van!

https://www.bol.com/be/nl/p/wishbone-bike-2-in-1/9200000032538901/

Loopfiets waar moet je op letten?

Voor je een loopfiets koopt voor je kind, zijn er enkele dingen waar je moet op letten.

Hoogte zadel: je kind groeit razend snel. Om optimaal gebruik te kunnen maken van hun loopfiets, moet het zadel ook op de juiste hoogte staan.

Waarom kiezen voor een loopfiets?

Loopfiets of driewieler?

Veel ouders twijfelen of ze beter voor een loopfiets kiezen of eerder een driewieler. We raden iedereen aan om te kiezen voor een combinatie van beide.

Ga (zoals wij)

Loopfiets met naam

Wil je een gepersonaliseerd loopfietsje met de naam van je kind?

Tip: Houten speelgoed

Ook interessant...

Lego met afstandsbediening

Ben je op zoek naar de leukste Lego sets met afstandsbediening? Zoek niet verder. We hebben de leukste Lego sets voor je opgezocht en hieronder